I.Mūrniece Kipras ārlietu ministram: mūsu divpusējo attiecību pamatā ir kopīgas demokrātiskas vērtības un principi

(05.05.2021.)
VideoGalerija

Latvijai un Kiprai ir labas divpusējās attiecības, kuru pamatā ir kopīgas demokrātiskas vērtības un principi, sacīja Saeima priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 5.maijā, parlamentā tiekoties ar Kipras Republikas ārlietu ministru Niku Hristodulidi (Nikos Christodoulides). 

I.Mūrniece un ministrs pārrunāja parlamentārās diplomātijas nozīmību, uzsverot nepieciešamību veicināt kontaktus starp abu valstu parlamentu komisijām. Tāpat pārspriesta sadarbība Eiropas Savienības (ES) līmenī un uzsvērti ieguvumi, ko sniedz vienota ES politika.

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ekonomisko sadarbību ar Kipru, kam priekšrocības sniedz arī pirms dažiem gadiem noslēgtais līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, sacīja I.Mūrniece. Ārlietu ministrs uzvēra arī investīcijas, izpēti, inovācijas un tūrismu kā potenciālas jomas ciešākai sadarbībai, ņemot vērā arī tiešos lidojumus starp Latviju un Kipru.

Pārrunājot aktuālos notikumus pasaulē, I.Mūrniece un Kipras ārlietu ministrs pārsprieda arī situāciju Ukrainā un pauda atbalstu teritoriālās integritātes un suverenitātes principam.

Ar Kipras ārlietu ministru parlamentā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719101107899
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests



Piektdien, 29.martā