I.Mūrniece Spānijas ārlietu ministrei: strādājot kopā Eiropā, mēs esam stiprāki

(08.04.2021.)
VideoGalerija

“Latviju un Spāniju saista cieša sadarbība Eiropas Savienībā un NATO. Eiropas vienotība ir svarīga, jo īpaši šajos sarežģītajos laikos, kad pasaulē plosās Covid-19 pandēmija. Strādājot kopā, mēs esam stiprāki,” ceturtdien, 8.aprīlī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar Spānijas ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības lietu ministri Aranču Gonsalesu Laju (Arancha González Laya).

Šobrīd Eiropā sastopamies ar daudziem izaicinājumiem, tostarp drošības jomā. Esam pateicīgi Spānijai par tās nozīmīgo ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un regulāro dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā. Kopīgiem spēkiem mēs rūpējamies par Eiropas Savienības (ES) un NATO austrumu robežas drošību, sacīja I.Mūrniece.

Tikšanās laikā tika skarti ES aktuālie jautājumi, kā arī notikumu attīstība ES kaimiņu reģionos. Pievēršoties situācijai Baltkrievijā, puses bija vienisprātis, ka demokrātija ir viena no svarīgākajām vērtībām un ES dalībvalstīm kopīgi par to jāiestājas. Tāpat Latvijas puse pauda ieinteresētību ciešāk sadarboties ar Spāniju, attīstot dialogu ar Latīņamerikas valstīm.

Spānijas ārlietu ministre uzturas vizītē Latvijā par godu Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību nodibināšanas simtgadei.

Spānijas Karaliste atzina Latvijas Republikas neatkarību 1921.gada 9.aprīlī. Šogad aprit arī 30 gadi, kopš Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību atjaunošanas 1991.gada 9.oktobrī.

Ar Spānijas ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības lietu ministri parlamentā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns un Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Spānijas parlamentu vadītājs Ivans Klementjevs.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718877601039
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt