Inese Lībiņa-Egnere: Latvijas un Alžīrijas divpusējās attiecības ir konstruktīvas un draudzīgas

(09.03.2021.)
Galerija

“Mūsu divpusējās attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, taču saredzam iespēju tās attīstīt vēl plašāk,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien, 9.martā, attālinātā sarunā ar jauno Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sālimu Ājatu Šaabānu (Salem Ait Chabane).

Uzskatām, ka augstākā izglītība ir viena no potenciālajām jomām, kurā mēs varam paplašināt savstarpējo sadarbību, pauda I.Lībiņa-Egnere. “Esam ieinteresēti parakstīt līgumu par sadarbību izglītības un zinātnes jomā, kā arī ekonomiskās sadarbības līgumu ar Alžīriju,” akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot vēstnieku sekmēt šo līgumu noslēgšanu.

Vēstnieks apliecināja savu gatavību sniegt ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību attīstībā un akcentēja, ka Alžīrijai ir jauna konstitūcija, saskaņā ar kuru valstī plānotas būtiskas likumdošanas izmaiņas, kā arī drīzumā gaidāmas jauna parlamenta vēlēšanas.

Pārrunājot Latvijas un Alžīrijas sadarbību Eiropas Savienības ietvaros, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka Alžīrija ir nozīmīgs Eiropas partneris. “Ceram uz drīzu vienošanos par Eiropas Savienības un Alžīrijas partnerības prioritāšu atjaunināšanu,” sacīja I.Lībiņa-Egnere.

Sālims Ājats Šaabāns darbu Ārlietu dienestā uzsācis 1982.gadā. Vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718581041348
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt