Inese Lībiņa-Egnere: augsti vērtējam Latvijas un Vācijas ciešo dialogu

(23.02.2021.)
Galerija

Latviju un Vāciju vieno ciešs dialogs, tostarp parlamentu līmenī. Mēs augstu vērtējam līdzšinējo sadarbību un esam ieinteresēti to attīstīt, otrdien, 23.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa–Egnere, attālināti tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Heltu (Christian Heldt).

Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja uzsvēra, ka kontaktus īpaši svarīgi uzturēt arī šajos sarežģītajos laikos, kad pasaule cīnās ar Covid-19 pandēmijas izplatību. Kā akcentēja I.Lībiņa-Egnere, arī Latvijas parlaments pielāgojies esošajai situācijai, Saeimas sēdes noturot attālināti platformā e-Saeima.

Pārrunājot līdzšinējo Latvijas un Vācijas sadarbību, puses akcentēja sadarbību zinātnē un izglītībā. Kā veiksmīgs piemērs izcelta arī Starptautisko parlamentu stipendiju programma, kuras ietvaros Latvijas studentiem jau kopš 1992.gada ir iespēja stažēties Vācijas parlamentā.

I.Lībiņa-Egnere akcentēja arī sadarbību starptautiskā līmenī, izceļot Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) darbu. Latvija kopā ar līdzīgi domājošām valstīm EPPA ietvaros rūpīgi seko līdzi situācijai Baltkrievijā un Krievijā. Ir jāiestājas par demokrātiju un cilvēktiesību ievērošanu ne vien ar vārdiem, bet arī darbiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre.

I.Lībiņa-Egnere un vēstnieks pauda gandarījumu, ka šogad atzīmējam simtgadi, kopš nodibinātas attiecības starp Latviju un Vāciju, un aprit arī 30 gadi kopš valstu diplomātisko attiecību atjaunošanas.

Vēstnieks K.Helts ir akreditēts Latvijā 2020.gada 17.novembrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718400931288
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem