Dagmāra Beitnere-Le Galla Portugāles vēstniecei: līdzīgā mentalitāte paver plašas sadarbības iespējas

(25.01.2021.)
Galerija

Mentalitātes ziņā Latvija un Portugāle ir līdzīgas valstis, tas paver plašas sadarbības iespējas daudzās jomās, pirmdien, 25.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar jauno Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Sāru Feroņu Martinsu (Sara Feronha Martins).

Lai gan ģeogrāfiski mūsu valstis atrodas tālu, tomēr pārstāvam kopīgas vērtības un intereses, akcentēja arī vēstniece. Puses izcēla valstu kopīgos mērķus, stājoties pretim tādiem izaicinājumiem kā klimata pārmaiņas un virzoties uz arvien plašāku digitalizāciju.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Portugālei par ieguldījumu NATO gaisa patruļas misijās Baltijas reģionā, uzsverot, ka drošības jautājumi mums ir ļoti nozīmīgi.

Priekšsēdētājas biedre apsveica vēstnieci ar gada sākumā uzsākto Portugāles prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē. Pievēršoties jautājumam par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES jeb Brexit, vēstniece īpaši izcēla nepieciešamību stiprināt ES un Apvienotās Karalistes sadarbību drošības jomā. Tāpat D.Beitnere-Le Galla un vēstniece sprieda par migrācijas un integrācijas politikas aktualitātēm.

D.Beitnere-Le Galla sveica vēstnieci, uzsākot kadenci Latvijā tieši šogad, kad mūsu valstis atzīmē savu diplomātisko attiecību simtgadi.

Sāra Feroņa Martinsa darbu diplomātiskajā dienestā uzsāka 1996.gadā. Vēstniece rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718029432956

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Tālr.: 67087218, mob.: 26184007

E-pasts: prese@saeima.lv

Piektdien, 29.martā