I.Mūrniece uzsver Eiropas Savienības regulējuma nozīmi cīņā pret dezinformāciju

(30.09.2020.)
VideoGalerija

Baltijas valstīm ir aktīvāk jāiestājas par kopīgu regulējumu Eiropas Savienības līmenī, lai efektīvāk cīnītos pret dezinformāciju, trešdien, 30.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu (Urmas Reinsalu), kas Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja un Igaunijas ārlietu ministrs bija vienisprātis par dezinformācijas radītajiem draudiem un atzinīgus vārdus veltīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbam. Puses pauda gandarījumu par Baltijas valstu ciešo sadarbību aizsardzībā un uzsvēra NATO spēku klātbūtnes nozīmi un ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja ciešo Baltijas valstu sadarbību, izceļot Baltijas Asamblejas aktīvo lomu praktisko sadarbības projektu īstenošanā, tostarp kopīgu iepirkumu un aizsardzības nozarē.

I.Mūrniece un U.Reinsalu kā būtisku prioritāti uzsvēra Baltijas valstu koordinācijas nozīmi Covid-19 krīzes pārvarēšanā, domājot par ilgtspējīgu pieeju visas Baltijas līmenī, tostarp ierobežojumu un robežšķērsošanas jomā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja notikumus Baltkrievijā un pauda atbalstu Baltkrievijas tautai. Kā informēja I.Mūrniece, Saeimas Ārlietu komisija šodien pieņēma paziņojumu par Baltkrievijas prezidenta mandāta leģitimitāti, kurā neatzīst Aleksandru Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Tāpat I.Mūrniece un U.Reinsalu pārrunāja aktuālo situāciju Kalnu Karabahā, paužot satraukumu par konflikta eskalāciju.

Ar U.Reinsalu tikās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157716191407683
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt