Inese Lībiņa-Egnere: Dienvidkaukāza iesaldētais konflikts jārisina EDSO Minskas grupas ietvaros

(14.08.2020.)
Galerija

Ilgstošais konflikts Dienvidkaukāzā starp Armēniju un Azerbaidžānu ir jārisina vienīgi ar miermīlīgiem līdzekļiem un balstoties uz vispārēji atzītiem starptautisko tiesību principiem Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Minskas grupas ietvaros. Tā pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa–Egnere, tiekoties ar Azerbaidžānas un Armēnijas ārkārtējiem un pilnvarotajiem vēstniekiem Latvijas Republikā Džavanširu Ahundovu (Javanshir Akhundov) un Tigranu Mkrtčjanu (Tigran Mkrtchyan).

Priekšsēdētājas biedre uzklausīja attiecīgo valstu nostājas par nesen notikušo konflikta eskalāciju starp abu valstu bruņotajiem spēkiem Tovuzas un Tavušas reģionos, kā arī vēstnieku paustās bažas par notikumiem, kas sekojuši kopš 12.jūlija abās valstīs, kā arī ārpus tām, tai skaitā Latvijā.

I.Lībiņa-Egnere kā Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja apliecināja, ka nākamajā EPPA sanāksmē, kur, iespējams, būs iekļauts arī šis jautājums, Latvija paudīs nemainīgu nostāju: mēs atbalstām ikvienas valsts suverenitāti un teritoriālo integritāti, kā tas noteikts Helsinku nobeiguma aktā un EDSO Parīzes hartā.

Tikšanās laikā ar abu valstu vēstniekiem tika apspriestas arī labās divpusējās attiecības un tuvākie plāni to uzlabošanai tiklīdz to neietekmēs Covid-19 radītie apstākļi.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715470853328
https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715471882887
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt