Ināra Mūrniece Zviedrijas vēstniecei: krīzes pārvarēšanā nepieciešama Eiropas Savienības vienota rīcība

(01.07.2020.)
VideoGalerija

Latviju un Zviedriju vieno ciešs parlamentārais dialogs. Mēs esam līdzīgi domājošas valstis Eiropas Savienībā (ES). Šobrīd, kad pārvaram koronavīrusa pandēmijas izraisīto krīzi, ir nepieciešama ES vienota rīcība, trešdien, 1.jūlijā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Anniku Jaganderi (Annika Jagander) viņas atvadu vizītē. Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniecei par nozīmīgo ieguldījumu abu valstu sadarbības stiprināšanā.

Pārrunājot aktuālo situāciju saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanu, Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka pandēmija ieviesa izmaiņas arī Latvijas parlamenta darbā. Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kura ieviesa tehnoloģisku risinājumu, kas sniedz iespēju parlamenta sēdes noturēt attālināti. Vēstniece uzteica Latvijas paveikto pandēmijas ierobežošanā un Latvijas sabiedrības disciplinētību. Tāpat vēstniece akcentēja, ka šis laiks valstīm ir licis pārvērtēt to sagatavotību neparedzētiem gadījumiem, iespējamo scenāriju vidū iekļaujot arī pandēmiju.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par aktīvo parlamentāro sadarbību ar Zviedriju, īpaši izceļot Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāja Andreasa Norlēna (Andreas Norlén) oficiālo vizīti Latvijā pērnā gada rudenī. Vēstniece sarunā atzīmēja ciešo Latvijas un Zviedrijas valdības institūciju, pašvaldību, pilsoniskās sabiedrības un nevalstisko organizāciju sadarbību. Puses bija vienisprātis, ka jaunizveidotais Zviedrijas – Latvijas sadarbības fonds nākotnē pavērs jaunas iespējas jauniešu dialoga attīstīšanai.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Zviedrijas ieguldījumu izglītībā, sniedzot atbalstu Intensīvai programmai Eiropas tiesībās un ekonomikā, ko Rīgas Juridiskā augstskola piedāvā ES kaimiņvalstu jaunajiem profesionāļiem.

A.Jagandere ir Zviedrijas vēstniece Latvijā kopš 2017.gada septembra.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157714928695717
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā