Saeimas priekšsēdētāja pirmajā NB8 spīkeru videokonferencē uzsver parlamentu un mediju lomu demokrātijas stiprināšanā

(16.04.2020.)
Galerija

Pašreizējās ārkārtējās situācijas laikā parlamentu un neatkarīgo mediju loma demokrātijas stiprināšanā ir neatsverama. Arī ārkārtējās situācijas laikā mums ir jāturpina regulārs NB8 parlamentārais dialogs, izmantojot pieejamās tehniskās iespējas, to ceturtdien, 16.aprīlī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piedaloties pirmajā Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju videokonferencē.

Ārkārtējās situācijas apstākļos Saeima strādā videokonferences režīmā un īsteno stingru parlamentāro uzraudzību. Vienlaikus Latvijā ir uzsākts intensīvs darbs pie E-Saeimas attīstīšanas, lai pēc iespējas ātrāk būtu pieejama jauna tehnoloģiskā platforma, kas ārkārtējas situācijas apstākļos nodrošinātu Saeimas sēžu norisi attālināti, deputātiem uzturoties ārpus parlamenta telpām, uzsvēra I.Mūrniece.

Videokonferences dalībnieki apmainījās viedokļiem par parlamentārā darba organizāciju ārkārtējās situācijas apstākļos un atzina, ka būtu vērtīga kopīga NB8 parlamentu analīze par e-balsošanas juridiskajiem un drošības aspektiem.

Tāpat parlamentu priekšsēdētāji vienojās cieši koordinēt turpmāko NB8 parlamentāro sadarbību, lai globālajā parlamentārās sadarbības dienas kārtībā tiktu iekļauti NB8 reģionam svarīgi jautājumi.

Pirmo NB8 parlamentu priekšsēdētāju videokonferenci organizēja Somijas parlaments.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta