Budžeta komisija atbalsta kandidatūras amatiem Latvijas Bankā un Fiskālās disciplīnas padomē

(04.03.2020.)
Galerija

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 4.martā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par Māra Kāļa apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku un Zitas Zariņas apstiprināšanu par Latvijas Bankas padomes locekli. 

Tāpat izskatīšanai Saeimā Budžeta komisija lēma virzīt lēmuma projektus par Andreja Jakobsona un Mārtiņa Āboliņa apstiprināšanu par Fiskālās disciplīnas padomes locekļiem. 

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks sava vietnieka kandidatūru izvirzījis, jo šī gada 12.martā amata pilnvaras beigsies līdzšinējai bankas prezidenta vietniecei Zojai Razmusai, savukārt bankas padomes locekļa amata vakance ir brīva kopš pagājušā gada decembra. 

M.Kālis patlaban pilda Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja pienākumus, kā arī ir Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas biedrs. Viņam ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.    

Z.Zariņa patlaban ir Valsts kontroles padomes locekle un Revīzijas un metodoloģijas departamenta direktore, kā arī iepriekš strādājusi Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā. Pretendente Latvijas Universitātē ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu Eiropas studijās un bakalaura grādu ekonomikā, savukārt Rīgas Ekonomikas augstskolā - bakalaura grādu ekonomikā un biznesa administrācijā.   

Pretendenti Fiskālās disciplīnas padomes locekļu amatiem izvirzīti, jo līdzšinējiem padomes locekļiem ir beidzies pilnvaru termiņš. 

A.Jakobsons patlaban ir ekonomikas kursa pasniedzējs Banku Augstskolā, Rīgas Ekonomikas augstskolā un Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas biznesa skolā. Iepriekš bijis finanšu un nodokļu jautājumu eksperts Latvijas Darba devēju konfederācijā, strādājis Centrālajā statistikas pārvaldē. Viņam ir Latvijas Universitātē iegūts bakalaura, bet Indianas Universitātē (ASV) - maģistra grāds ekonomikā. 

M.Āboliņš ir akciju sabiedrības “Citadele banka” ekonomists, strādājis Finanšu ministrijā, un viņam ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā. 

Budžeta komisija nolēma lūgt Saeimu lēmuma projektus par kandidatūrām vakantajiem amatiem Latvijas Bankā un Fiskālās disciplīnas padomē izskatīt parlamenta sēdē 5.martā, informē komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Foto no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157713354490522
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima