Inese Lībiņa-Egnere Vācijas vēstniekam: veidojam ārvalstu investīcijām drošu un pievilcīgu vidi

(18.02.2020.)
Galerija

Latvija ir spērusi ļoti būtiskus soļus, lai reformētu finanšu sektoru. Esmu pārliecināta, ka mūsu veiktais “kapitālais remonts” šajā jomā nesīs augļus un pamatoti varēsim lepoties ar ārvalstu investīcijām drošu un pievilcīgu vidi. Mēs redzam iespējas būtiski paplašināt ekonomisko sadarbību starp Latviju un Vāciju. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien, 18.februārī, Saeimas namā tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nikolaju fon Šepfu (Nikolai von Schoepff).

Saeimas priekšsēdētajas biedre augstu novērtēja Vācijas līdzšinējo ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Vācija vada NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Lietuvā un regulāri piedalās NATO patrulēšanas misijās gaisa telpā virs Baltijas.

Vēstnieks atzinīgi vērtēja līdzšinējo abu valstu aktīvo sadarbību un uzsvēra ieinteresētību veicināt Vācijas investīciju pieaugumu Latvijas ekonomikā, kā arī palielināt tūristu skaitu no Vācijas. N. fon Šepfs pauda gandarījumu par pamanāmo Vācijas institūciju veikumu Latvijā, tostarp sniedzot atbalstu izglītībai, vācu valodas apguvei un dažādu projektu īstenošanai.

Veiksmīgo parlamentu sadarbību raksturo arī tas, ka Bundestāgs un Saeima Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros piedāvā prakses iespējas abu valstu jauniešiem. Priecāsimies arī šogad studentiem no Vācijas piedāvāt iespēju tuvāk iepazīt Latvijas likumdevēja ikdienas darbu, pauda I.Lībiņa-Egnere.

Ar Vācijas vēstnieku līdz ar Saeimas priekšsēdētājas biedri, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāju I.Lībiņu-Egneri šodien tikās arī citi sadarbības grupas deputāti.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157713158827123
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā