Pilsonības komisijas deputāti atzinīgi novērtē Latvijas Nacionālo Kultūras biedrību asociācijas darbu

(22.01.2020.)
Galerija

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas deputāti trešdien, 22.janvārī, izbraukumā apmeklēja Itas Kozakēvičas Latvijas Nacionālo Kultūras biedrību asociāciju (LNKBA), kur pārrunāja tās darbības aktualitātes.

Deputāti ar LNKBA pārrunāja asociācijas finansējuma piesaistes problēmas. “Valsts atzinīgi novērtē asociācijas darbu. Lai palielinātu tās darbaspēju, aicinu asociāciju aktīvi piedalīties Sabiedrības integrācijas fonda administrētajos konkursos,” pēc izbraukuma pauda komisijas priekšsēdētāja biedrs Ritvars Jansons.

LNKBA valdes priekšsēdētājs Rafi Haradžanjans klātesošos iepazīstināja ar paveikto asociācijai deleģētā valsts pārvaldes uzdevuma izpildi, uzsverot labo sadarbību ar Kultūras ministriju, kas ar LNKBA ir noslēgusi līgumu par atsevišķa valsts pārvaldes uzdevuma veikšanu mazākumtautību kultūras savpatnības saglabāšanas, attīstības un starpkultūru dialoga jomā. Šī uzdevuma veikšanai un asociācijas darbības nodrošināšanai piešķirta dotācija 40 000 eiro apmērā gadā.

Deputāti izbraukumā novērtēja paveikto LNKBA ēkas Slokas ielā 37 renovācijā. Ēkas remonts tika īstenots 2019.gadā ar Kultūras ministrijas un Kohēzijas fonda palīdzību.

Asociācija dibināta 1988.gadā un apvieno divdesmit piecas Latvijā dzīvojošu dažādu tautību kultūras biedrības un savienības.  

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712784391458
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī