Vita Anda Tērauda: būtiski saglabāt ciešas attiecības ar Apvienoto Karalisti arī pēc tās izstāšanās no ES

(21.01.2020.)
Galerija

“Ilgais ceļš uz Brexit jeb Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības tuvojas noslēgumam. Šobrīd būtiski ir meklēt risinājumu, kā arī turpmāk saglabāt ciešas attiecības ar Apvienoto Karalisti un stiprināt ekonomisko sadarbību, un, vēl jo būtiskāk, tiesiski nodrošināt mūsu tautiešu intereses,” otrdien, 21.janvārī, pēc komisijas sēdes sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Kā deputātus informēja Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Baiba Braže, Lielbritānijas parlaments likumprojektu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) varētu pieņemt līdz 30.janvārim, līdz ar to izstāšanās varētu notikt 31.janvārī.

Deputāti uzsvēra nepieciešamību vienoties ar Apvienoto Karalisti par iegūto kvalifikāciju un diplomu atzīšanu, akcentējot, ka šī jautājuma sakārtošana varētu kalpot kā papildu stimuls tautiešiem atgriezties atpakaļ Latvijā.

Tāpat, diskutējot par to, kā veicināt tautiešu atgriešanos Latvijā, deputāti vērsa uzmanību uz Saeimā iesniegtajiem grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas cita starpā paredz diasporas loceklim, kurš atgriežas Latvijā, pensijas neapliekamo minimumu piemērot tādā pat apmērā, kādā tas bija noteikts attiecīgajā ārvalstī.

Kā atzīmēja B.Braže, Latvijai un Apvienotajai Karalistei ir ļoti labas divpusējās attiecības, un mūsu interesēs ir turpināt stiprināt sadarbību ekonomikā un drošības jautājumos arī pēc Brexit.

 

Foto:  https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712764323933
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt