Ināra Mūrniece lūdz Dānijas vēstnieku rast risinājumu, lai Kristīne Misāne netiku izdota Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai

(16.01.2020.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 16.janvārī, tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Flemmingu Stenderu (Flemming Stender), lai viņu informētu, ka Saeima pieņēmusi lēmumu par Kristīnes Misānes tiesību aizsardzību un lūdz Dānijas parlamentu un Dānijas tiesībaizsardzības iestādes sniegt atbalstu un rast risinājumu, lai Latvijas pilsone Kristīne Misāne netiktu izdota Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai.

Atsaucoties uz bažām par cilvēktiesību pārkāpumiem Dienvidāfrikas Republikā, I.Mūrniece uzsvēra, ka šis jautājums ir ne vien Latvijas parlamenta, bet arī visas sabiedrības uzmanības lokā.

“Tas ir mūsu pienākums iestāties par savu pilsoni un darīt visu iespējamo, lai situāciju vērstu par labu un panāktu to, ka Kristīne Misāne netiek šķirta no saviem bērniem,” akcentēja I.Mūrniece, atzīstot, ka Latvijas iestādes varētu būt rīkojušās savlaicīgāk.

Lai rastu pēc iespējas labāko risinājumu, Saeimas priekšsēdētāja aicināja rīkot tikšanos starp Latvijas un Dānijas atbildīgo iestāžu pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāja lūdza vēstnieku par šo lēmumu informēt arī Dānijas parlamentu, valdību un kompetentās iestādes.

Latvijas pilsone K.Misāne šobrīd atrodas apcietinājumā Dānijā, un Dānijas tiesu iestādes atbilstoši valstī spēkā esošajiem likumiem ir lēmušas par K.Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai par Dienvidāfrikas Republikā iespējami izdarītiem likumpārkāpumiem.

Sarunā ar Dānijas vēstnieku piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712693598346
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā