Saeima aicina skolēnus pieteikties “ēnot” parlamenta deputātus un darbiniekus

(15.01.2020.)

Parlaments aicina skolēnus izmantot iespēju ielūkoties parlamenta darba ikdienā un līdz 5.februārim pieteikties Ēnu dienai Saeimā. Skolēni varēs izprast valsts likumdevēja darbu un būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā. Šogad Ēnu diena norisināsies 12.februārī.

„Tas būs aizraujošs notikums abām pusēm – gan jums, jaunieši, kas ēnosiet dažādu profesiju pārstāvjus, gan pašiem ēnojamiem, kas dalīsies ar jums savā pieredzē un zināšanās. Saeima jau divpadsmito reizi aicina skolēnus no visas Latvijas izmantot iespēju ēnot parlamenta deputātus un darbiniekus. “Ēnas” varēs uzzināt, kas notiek Saeimas komisiju sēdēs, kāda ir Saeimas deputāta ikdiena un kā parlamentā tiek risināti aktuāli darba kārtības jautājumi. Varbūt tieši Ēnu dienā jūs gūsiet impulsu savas profesijas izvēlei, dziļākai interesei par politiku un likumdošanu. Ar prieku gaidīsim jūs Ēnu dienā – 12. februārī – Latvijas Republikas Saeimā!” aicina Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Saeima ir viena no populārākajām “ēnošanas” vietām valstī. Piesakoties “ēnot” kādu no parlamenta deputātiem vai darbiniekiem, jāiesniedz motivācijas vēstule un jāaizpilda Saeimas mājaslapā publicētā pieteikuma anketa, kas līdz 5.februārim jānosūta uz e-pastu pasakumi@saeima.lv.

Skolēni Ēnu dienā aicināti sekot gan Saeimas priekšsēdētājas, Saeimas Prezidija locekļu un deputātu darbam, gan “ēnot” parlamenta darbiniekus, piemēram, juristus, tulkus, komisiju konsultantus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus.

Pasākuma dienā plānota tradicionālā Saeimas priekšsēdētājas uzruna Sēžu zālē, kā arī Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās. Tāpat Ēnu dienas dalībnieki varēs apmeklēt komisiju sēdes un citus parlamenta plānotos pasākumus. Skolēni varēs vairāk uzzināt par aprīlī plānoto 10.Jauniešu Saeimu un parlamenta skolu programmu “Iepazīsti Saeimu!”.

Informāciju par apstiprinātajiem Ēnu dienas dalībniekiem ar ziņām par to, kuru deputātu vai darbinieku varēs “ēnot”, publicēs Saeimas mājaslapā Ēnu dienas sadaļā - https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-saeima.

Ēnu diena ir plaši atzīts organizācijas Junior Achievement karjeras izglītības pasākums 1.-12. klašu skolēniem. Tā mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādām nozarēm un profesijām, lai palīdzētu jauniešiem pieņemt lēmumu par izglītības un profesijas izvēli nākotnē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā