Dagmāra Beitnere-Le Galla vēstniekam: Latvijai un Urugvajai ir nozīmīga balss starptautiskā līmenī

(07.01.2020.)
VideoGalerija

Latvija un Urugvaja, kaut pēc ģeogrāfiskiem izmēriem nav tik lielas valstis, starptautiskā mērogā ir vienlīdz lieli spēlētāji ar citām valstīm – mums visiem ir viena balss, aicinot ciešāk sadarboties starptautiskajās organizācijās, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, otrdien, 7.janvārī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Urugvajas Austrumu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pablo Alberto Porro Lansjeri (Pablo Alberto Porro Lancieri).

Vēstnieks uzsvēra, ka Urugvajas vēsturiskais mantojums ir cieši saistīts ar Eiropas kultūras telpu, un puses bija vienisprātis, ka mūs vieno līdzīgas vērtības, kas šajā dinamiskajā globalizācijas laikmetā ir jāaizsargā kopīgiem spēkiem.

Kā perspektīvu jomu ciešākai sadarbībai D.Beitnere-Le Galla akcentēja izglītību un zinātni, izceļot studiju iespējas Latvijā biomedicīnas, ķīmijas, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē. Tāpat puses pārsprieda iespējas aktivizēt kontaktus starp Latvijas un Urugvajas uzņēmējiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārrunāja aktīvākas parlamentārās sadarbības iespējas, uzsverot arī ieguldījumu, ko attiecību stiprināšanā sniegtu valsts augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa.

D.Beitnere-Le Galla pauda pārliecību, ka Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības atvēršana Latīņamerikā ļautu attīstīt ciešāku sadarbību reģionā, un vienlaikus pateicās vēstniekam, ka Urugvaja nekad nav atzinusi Latvijas inkorporāciju PSRS.

P.A.P.Lansjeri rezidē Somijas galvaspilsētā Helsinkos, iepriekš strādājis Urugvajas vēstniecībās Argentīnā, Portugālē un Zviedrijā.

 



Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712558299637
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā