Ināra Mūrniece Saeimā tiekas ar atbrīvotajiem politieslodzītajiem un militāro jūrnieku grupas pārstāvjiem no Ukrainas

(17.12.2019.)
Galerija

“Latvija uzskata Ukrainu par savu draugu un sabiedroto. Jūs vienmēr varat rēķināties ar mūsu atbalstu,” otrdien, 17.decembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā uzņemot atbrīvotos politieslodzītos un militāro jūrnieku grupas pārstāvjus no Ukrainas, tostarp ukraiņu režisoru Oļegu Sencovu (Oleg Sentsov) un žurnālistu Romānu Suščenko (Roman Sushchenko).

“Ir liels gods parlamentā uzņemt patriotiskus un varonīgus cilvēkus, kuri nebaidās iestāties par savas dzimtenes – Ukrainas – vērtībām. Nevaru pat iztēloties, ko jūs esat pārcietuši, un bezgala priecājos, ka tagad varu jūs sastapt šeit – Latvijā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzinīgus vārdus veltot Ukrainas tautai par spēku un izturību, aizstāvot savu valsti.

Kā akcentēja I.Mūrniece, Saeimā valda spēcīgs atbalsts Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei. Latvija jautājumu par Ukrainu vienmēr ir uzturējusi un arī turpmāk uzturēs starptautiskajā dienaskārtībā.

Atbrīvotie ukraiņi pateicās par Latvijas nerimstošo atbalstu, tostarp īstenojot rehabilitācijas programmas cietušajiem karavīriem, kā arī atzinīgi vērtēja Saeimā šogad pieņemto paziņojumu par Krimas tatāru deportāciju 75.gadadienu, atzīstot notikušo par genocīdu. Krimas tatāru pārstāvis Edems Bekirovs (Edem Bekirov) I.Mūrniecei dāvāja Krimas tatāru karogu. Tāpat saeimas priekšsēdētāja dāvanā saņēma Ukrainas karogu, vairākas grāmatas un R.Suščenko zīmējumu.

Šajās dienās Latvijā uzturas septembrī no ieslodzījuma Krievijā atbrīvoto politieslodzīto un militāro jūrnieku grupa, lai rehabilitācijas programmā atgūtos no pārdzīvotā. Saeimas priekšsēdētāja atbrīvotajiem novēlēja, atrodoties Latvijā, uz laiku aizmirst piedzīvoto un izbaudīt mieru un atpūtu.

Ukraiņi parlamentā tikās arī ar Ārlietu komisijas, Eiropas lietu komisijas un Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu pārstāvjiem.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712244581868
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī