Jānis Vitenbergs: Latvijā jāveido ilgtspējīga klimata un enerģētikas politika

(03.12.2019.)
Galerija

“Šobrīd vairāk kā jebkad agrāk globālā mērogā tiek runāts par enerģētiskās atkarības mazināšanu no fosilā kurināmā, klimata pārmaiņu novēršanu un virzību uz tā saucamo klimata neitralitāti. Klimata pārmaiņas vai pielāgošanās klimata pārmaiņām ietekmēs katru planētas iedzīvotāju, taču enerģētikas nozari tā ietekmē jau tagad. Latvijā jāveido ilgtspējīga, droša, konkurētspējīga un izdevīga klimata un enerģētikas politika,” sacīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs, otrdien, 3.decembrī, parlamentā atklājot darba semināru “Tīras enerģijas pakete un nacionālie enerģētikas un klimata plāni – atjaunojamo energoresursu perspektīva Latvijā”.

J.Vitenbergs vērsa uzmanību uz to, ka Nacionālais klimata un enerģētikas plāns ir ieguldījums gan valsts kopējā Eiropas Savienības (ES) mērķu sasniegšanā, gan Latvijas ilgtspējīgas un klimatneitrālas tausaimniecības attīstībā.

Latvija līdz šim nenodrošināja pietiekamu ieguldījumu kopējai ES virzībai uz atjaunojamo energoresursu apjoma palielināšanu, tādējādi iedragājot zaļās enerģijas reputāciju valsts iedzīvotāju acīs, norādīja J.Vitenbergs, papildinot, ka, lai to mainītu, jāiesaistās ir gan valstij, gan enerģētikas sektora uzņēmējiem.

Otrdien Saeimā notiek seminārs, kura mērķis ir diskutēt par atjaunojamo energoresursu lomu enerģētikas sektora virzībā uz ilgtspējīgu enerģētiku un klimata pārmaiņu mazināšanu. Semināra uzmanības centrā ir atjaunojamo energoresursu direktīva un nacionālo atjaunojamo energoresursu politika, kā arī jautājumi par atjaunojamo energoresursu potenciālu Latvijā.

Semināru rīko Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sadarbībā ar Eiropas Atjaunojamo enerģijas avotu forumu EUFORES.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712042012557 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī