Marija Golubeva: Latvijas un Indonēzijas sadarbībā būtisks potenciāls ir IKT sektoram

(27.11.2019.)
Galerija

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ekonomisko sadarbību ar Indonēziju, un kā vienu no perspektīvākajiem uzlūkojam informācijas un komunikācijas (IKT) tehnoloģiju sektoru, trešdien, 27.novembrī, sacīja Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva, tiekoties ar Indonēzijas Ziemeļu Sulavesi provinces parlamenta priekšsēdētāju Andreju Angou (Andrei Angouw) un viņa vadīto delegāciju.

Kā akcentēja M.Golubeva, Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti attīstīt sadarbību ar Dienvidaustrumāzijas valstīm, un vairākas latviešu firmas jau veiksmīgi darbojas Indonēzijas tirgū. Pārrunājot ekonomiskās sadarbības perspektīvas, puses pārsprieda iespējas attīstīt arī citu preču eksportu un importu, un Saeimas sekretāra biedre pauda atbalstu sarunām par Eiropas Savienības un Indonēzijas brīvās tirdzniecības nolīgumu.

Indonēzijas pārstāvji kā vienu no prioritātēm ciešākai sadarbībai izcēla arī izglītību, atzinīgi vērtējot Latvijā pieejamās studiju iespējas un atzinīgus vārdus veltot Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmām IKT jomā.

Puses pārrunāja arī tūrisma attīstības iespējas, izceļot arī aviopārvadājumu nozīmību. M.Golubeva uzsvēra, ka Latvija ir zaļa valsts, kurā ir plašas iespējas attīstīt dabas tūrismu, kā arī akcentēja izcilību kultūras jomā, it sevišķi mūzikā.

Ar Indonēzijas Ziemeļu Sulavesi provinces parlamenta delegāciju tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Indonēzijas parlamentu vadītājs Krišjānis Feldmans.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711961942093
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt