Inese Lībiņa-Egnere Rumānijas vēstniekam: esam atvērti savstarpējai pieredzes apmaiņai

(26.11.2019.)
VideoGalerija

Latviju un Rumāniju vieno ļoti laba sadarbība, tostarp parlamentu līmenī, un esam atvērti savstarpējai pieredzes apmaiņai, otrdien, 26.novembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, parlamentā tiekoties ar jauno Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kosminu Džordži Dinesku (Cosmin George Dinescu).

Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla veiksmīgo sadarbību ar Rumānijas deputātiem arī Eiropas Padomes ietvaros, kā arī atzinīgus vārdus veltīja 2019.gada pirmajā pusgadā veiksmīgi aizvadītajai pirmajai Rumānijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) padomē.

Rumāniju un Latviju vieno līdzīgi uzskati daudzos starptautiskos jautājumos, un kā svarīgu punktu puses izcēla arī atbalstu ES Austrumu partnerības politikai. Gan I.Lībiņa-Egnere, gan vēstnieks bija vienisprātis, kā arī turpmāk jāskaidro kopējie drošības riski un jāstrādā pie tā, lai Austrumu partnerības jautājumi nepazustu no starptautiskās dienaskārtības.

Pievēršoties jautājumam par sadarbību drošības jomā, Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka abas valstis šogad atzīmē 15 gados, kopš iestāšanās NATO. Gan Latvija, gan Rumānija veido NATO ārējo robežu, un mums ir kopīgiem spēkiem jāstrādā, lai stātos pretim mūslaiku izaicinājumiem.

Vēstnieks kā būtisku prioritāti izcēla savstarpējo savienojamību, kā arī uzsvēra nepieciešamību atjaunot tiešos reisus starp valstu galvaspilsētām. Tāpat kā vienu no prioritātēm K.Dž.Dinesku izcēla tūrisma veicināšanu un ciešāku sadarbību starp universitātēm.

K.Dž.Dinesku rezidē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711946685563
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā