Ināra Mūrniece atzinīgi novērtē Itālijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā

(26.11.2019.)
VideoGalerija

“Mēs atzinīgi novērtējam Itālijas nozīmīgo ieguldījumu NATO kaujas grupā Latvijā un regulāro dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā. Jūs stiprināt drošību Baltijas reģionā, tā skaidri apliecinot Itālijas nozīmīgo lomu NATO atturēšanas un aizsardzības politikā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 26.novembrī, parlamentā tiekoties ar jauno Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Stefāno Mariu Taljāni de Markio (Stefano Maria Taliani de Marchio).

Saeimas priekšsēdētāja izcēla valstu izcilās divpusējās attiecības. Tās apliecina Itālijas prezidenta Serdžo Matarellas (Sergio Mattarella) vizītes Latvijā pērn valsts simtgades svinību laikā un abu valstu parlamentu grupu sadarbības veicināšanai aktīvā darbība. I.Mūrniece īpaši uzsvēra ciešāka dialoga iespējas starp abu valstu parlamentu komisijām Eiropas lietu, ārlietu, drošības un aizsardzības jautājumos.

Puses bija vienisprātis par turpmākās sadarbības potenciālu ekonomikā un kultūrā. Vēstnieks izcēla Latvijā mītošo itāļu kopienu, kā arī novērtēja augstākās izglītības iespējas Latvijā, kuras izmanto studenti no Itālijas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711944879546
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā