Dagmāra Beitnere-Le Galla aicina Francijas parlamentāriešus uz ciešāku sadarbību ar Baltijas valstīm

(25.09.2019.)
VideoGalerija

Latvijai ir ļoti nozīmīgi, ka Francija saprot to vēsturiski pieredzi, ko piedzīvojušas Baltijas valstis. Mēs vēlamies, lai arvien biežāk Francijas skats būtu vērsts uz Eiropas ziemeļiem un Baltiju, trešdien, 25.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Francijas Republikas senāta Baltijas-Francijas sadraudzības grupas prezidentu Olivjē Eno (Olivier Henno).

Puses bija vienisprātis, ka visām dalībvalstīm ir jāstrādā, lai veidotu kopīgu Eiropas nākotni, kā arī apzinātos un stiprinātu tās vērtības, kas vieno Eiropas Savienību. Būtiska nozīme tam ir parlamentārajā diplomātijā, sacīja D.Beitnere-Le Galla, aicinot stiprināt parlamentāro sadarbību.  

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī iespējas veicināt tūristu un studentu apmaiņu, kā arī sprieda par ciešākas sadarbības iespējām transporta nozarē.

Ar Baltijas-Francijas sadraudzības grupas prezidentu tikās arī Linda Liepiņa un Vitālijs Orlovs no deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Francijas parlamentu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711061201593/with/48793218031/

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt