Artuss Kaimiņš: jānodrošina, lai cilvēktirdzniecības upuri būtu aizsargāti

(23.09.2019.)
VideoGalerija

Mums jānodrošina, lai cilvēktirdzniecības upuri nebītos runāt par piedzīvoto un būtu aizsargāti. Ceru, ka šī konference rosinās atbilstošas likuma izmaiņas, sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, pirmdien, 23.septembrī, Saeimā atklājot konferenci “Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai”.

A.Kaimiņš vērsa uzmanību uz to, ka cilvēkiem, kuri saskārušies ar cilvēktirdzniecību, ir bail runāt par savu pieredzi, bet tieši atklātas sarunas par šo tēmu ir viens no veidiem, kā mazināt bailes. Statistika Latvijā 2018.gadā ir diezgan pozitīva un nav daudz reģistrētu cilvēktirdzniecības gadījumu, sacīja  A.Kaimiņš. Tomēr komisijas vadītājs norādīja, ka cilvēktirdzniecības gadījumu skaits realitātē diemžēl varētu būt lielāks un daļa gadījumu varētu nebūt reģistrēti.

A.Kaimiņš aicināja nozares profesionāļus, kuri zina ar cilvēktirdzniecību saistīto notikumu detaļas un ir tikušies ar upuriem, stāstīt šos stāstus un sadarboties ar parlamentu, lai uzlabotu normatīvo regulējumu šajā jomā.

Konferenci “Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai” rīko Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar “Centru “Marta””.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711025605076
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde