Dagmāra Beitnere-Le Galla: ir būtiski uzturēt sabiedrības ticību Eiropas vērtībām

(09.09.2019.)
VideoGalerija

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas lēmums par Krievijas balsstiesību atjaunošanu ir iedragājis Eiropas Padomes pamatprincipus. Ir būtiski, lai sabiedrības ticība Eiropas vērtībām, pie kurām mēs piederam, tiktu saglabāta, pirmdien, 9.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar  Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) prezidenti Liliānu Morī-Paskjē (Liliane Maury Pasquier).

Saeimas priekšsēdētājas biedre EPPA prezidenti sveica organizācijas 70.gadadienā, akcentējot, ka ir īstais brīdis, lai runātu par organizācijas darbību un vērtībām. Vienlaikus viņa pauda, ka šobrīd trūkst skaidrojuma, ko sabiedrībai sniegt par EPPA rīcību, atjaunojot Krievijas balsstiesības EPPA. To var uztvert kā Eiropas vērtību nodošanu un kārtējo Krievijas diplomātisko uzvaru, pauda D.Beitnere-Le Galla.

L.Morī-Paskjē akcentēja, ka organizācijai ir svarīgi saglabāt dialogu, jo tas var palīdzēt rast risinājumu arī lielu domstarpību gadījumā. Tāpat EPPA prezidente pauda, ka organizācijā ir ieviests jauns mehānisms darbībai gadījumos, kad dalībvalstis neievēro EPPA noteiktos statūtus. Tas veicinās efektīvu organizācijas darbu.

D.Beitnere-Le Galla vērsa uzmanību, ka, paužot satraukumu par EPPA lēmumu atjaunot Krievijas balstiessības, 6.septembrī Saeimā notika starptautiska sanāksme, ko Latvijas delegācija EPPA organizēja kopā ar valstīm, kas ir iebildušas pret šādu EPPA lēmumu. Sanāksmes dalībnieki apliecināja savu politisko stāju un gatavību turpmāk koordinēt rīcību, lai stingrā balsī aizstāvētu Eiropas Padomes principus un vērtības.

Sarunas noslēgumā puses pārrunāja arī sabiedrības integrācijas jautājumus, tostarp mazākumtautību valodu lietojumu Latvijā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710764011178

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā