Inese Lībiņa-Egnere: mums ir jābūt vienotiem, aizsargājot un stiprinot mūsu vērtības

(09.09.2019.)
VideoGalerija

Mums jābūt vienotiem, izlēmīgiem un modriem savu vērtību un principu sargāšanā un stiprināšanā. To sacīja Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja un Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere pirmdien, 9.septembrī, parlamentā atklājot piekto reģionālo EPPA konferenci, kas veltīta parlamentu lomai Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu īstenošanā. Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja parlamentāriešus katru dienu, darot savu darbu, stiprināt Eiropas Cilvēktiesību konvencijā noenkurotos principus.

Drīz Latvija atzīmēs 25 gadadienu, kopš kļuva par Eiropas Padomes dalībvalsti, savukārt Eiropas Cilvēktiesību konvencija Latvijā tika ratificēta 1997.gadā, sacīja I.Lībiņa-Egnere. Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka Latvija šo gadu laikā ir bijusi aktīva organizācijas dalībvalsts, aizsargājot Eiropas Padomes augstos standartus un vērtības – cilvēktiesības, demokrātiju un likuma varu.

Latvijā gan Satversmes tiesa, gan Tiesībsarga birojs savas kompetences ietvaros cieši uzrauga likumdevēja darbu, nodrošinot likumu atbilstību cilvēktiesību standartiem, atzīmēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, uzsverot parlamentāriešu lomu Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu ieviešanā un Cilvēktiesību tiesas spriedumu efektīvā izpildē.

EPPA prezidente Liliāna Morī-Paskjē (Liliane Maury Pasquier), uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka mēs dzīvojam īpaši sarežģītā laikā, kad pamatprincipi, uz kuriem ir būvēta Eiropas Padome – demokrātija, cilvēktiesības un likuma vara –, ir pakļauti lielam spiedienam. L.Morī-Paskjē uzsvēra, ka dalībvalstu parlamentiem ir ne vien jānodrošina, ka pieņemtie likumi saskan ar Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartiem, bet parlamentāriešiem ar saviem vārdiem un darbiem ir aktīvi jāveicina cilvēktiesības.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710765549302
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt