Dagmāra Beitnere-Le Galla: Latvija ir gatava palīdzēt Bosnijai un Hercegovinai eirointegrācijas ceļā

(18.06.2019.)
VideoGalerija

Mūs vieno kopīgas Eiropas vērtības, un Latvija ir gatava atbalstīt Bosniju un Hercegovinu eirointegrācijas ceļā, daloties savā pieredzē un zināšanās, otrdien, 18.jūnijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Bosnijas un Hercegovinas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Emiru Poļo (Emir Poljo), kurš izcēla valsts vēlmi arvien ciešāk integrēties Eiropas telpā.

Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, Latvija no savas pieredzes zina, ka eirointegrācijas ceļš ne vienmēr ir viegls un tas prasa daudz darba, taču Bosnija un Hercegovina var paļauties uz mūsu atbalstu.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt ciešākus parlamentāros sakarus, kā arī veicināt plašāku divpusējo sadarbību tādās jomās kā tirdzniecība un izglītība. Esam ieinteresēti uzņemt vairāk studentu no Bosnijas un Hercegovinas, tostarp aktīvāk īstenojot studentu mobilitātes programmas, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

D.Beitnere-Le Galla pateicās vēstniekam par Bosnijas un Hercegovinas paveikto migrācijas jomā, izceļot darbu migrācijas krīzes ierobežošanā.

Tāpat puses pārrunāja ciešākas sadarbības iespējas kultūrā, izceļot Latvijas izcilību mūzikā. D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja iespējas ciešākiem kontaktiem tūrismā ar Bosniju un Hercegovinu, piekrītot, ka, pateicoties kultūras daudzveidībai, tā var tikt dēvēta par “mazo Jeruzalemi”.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709137269128/with/48085035127/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta