Ināra Mūrniece jaunajiem basketbolistiem vēl saglabāt degsmi un cīņassparu

(04.06.2019.)
VideoGalerija

Panākumi mācībās un sportā jūs lieliski raksturo – jūs esat labākie. Savā priekšā es redzu nākotni – gan basketbola, gan Latvijas nākotni. Saglabājiet gan savu degsmi, azartu un cīņassparu, gan arī labas sekmes mācībās, otrdien, 4.jūnijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot mācībās sekmīgākos basketbolistus, labākos trenerus un tiesnešus.

Kā akcentēja I.Mūrniece, drīz Latvijā svinēsim basketbola simtgadi. Pirms simts gadiem Rīgā parādījās pirmie basketbola grozi, bet jau dažus gadus vēlāk tika veidotas pirmās basketbola komandas, cilvēki sāka šo spēli spēlēt un iemīļot.

Uzrunājot klātesošos, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš sacīja, ka mācīties un būt līderim sportā nebūt nav viegli. S.Riekstiņš jaunajiem basketbolistiem novēlēja nospraust nākamos mērķus sportā un piepildīt tos, vienlaikus neaizmirstot par mācībām.

Ar Valdemāra Baumaņa kausu pasākumā apbalvoti sezonas labākie spēlētāji – Māra Mote un Artūrs Žagars. Basketboliste M.Mote šosezon debitēja komandā “TTT Rīga” un ir pārstāvējusi Latviju U17 un U19 Pasaules kausa izcīņā. Savukārt A.Žagars spēlē Spānijas virslīgā, tādēļ arī svinīgajā pasākumā Saeimas namā viņa vārdā ieradās mamma Ilze Žagare. 2019.gadā A.Žagars Latviju pārstāvēja Eiropas U18 čempionātā, kur ieguva sudraba medaļu, kā arī bija iekļauts turnīrā “Zvaigžņu piecinieks”.

Tāpat svinīgajā pasākumā godināts Rīgas Biznesa skolas stipendijas ieguvējs – jaunais basketbolists Dāvis Matīss Žilde.

Labākos jaunos basketbolistus, viņu trenerus, kā arī tiesnešus Saeimas namā sveic ik gadu. V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Valdemāra Baumaņa (1905-1992) vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

 

Foto:  https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708921703781
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt