Jāņa Čakstes 160.jubilejas gadā Muzeju nakts apmeklētāji Saeimas namā izzina izcilā valstsvīra dzīvesstāstu

(18.05.2019.)
VideoGalerija

Sestdien, 18.maijā, Saeimas nams Muzeju nakts apmeklētājiem durvis vēra jau desmito gadu pēc kārtas. Šogad, atzīmējot Jāņa Čakstes 160.jubilejas gadu, Saeimas nama viesi ekspozīcijā “Jānis Čakste – 160” varēja izzināt Tautas padomes prezidenta, Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta dzīvesstāstu.

Ekspozīcijā varēja uzzināt par izcilā valstsvīra, kurš stāvēja pie Latvijas valsts šūpuļa, iestājās par tiesiskumu un iedzīvināja demokrātijas principus, dzīvi, sabiedrisko darbību un politisko karjeru. Muzeju naktī Saeimas namu apmeklēja arī J.Čakstes mazmeita Kristīne Čakste.

Par piemiņu apmeklētāji varēja paņemt īpašu pastkarti ar mākslinieka Rituma Ivanova gleznoto Jāņa Čakstes portretu, kas rotā Saeimas nama Dzelteno zāli, kā arī klātiene satikt autoru un saņemt viņa autogrāfu.

Ekspozīcija tapusi, Latvijas Republikas Saeimai sadarbojoties ar muzeju “Jāņa Čakstes māja”.

Līdzās ekspozīcijai Saeimas nama viesiem bija iespēja apskatīt arī parlamenta telpas, tostarp grezno Sēžu zāli, kurā ik nedēļu uz sēdi pulcējas Saeimas deputāti.

Muzeju nakts ir starptautisks pasākums, kas katru gadu vienlaikus notiek visā Eiropā. Iekļaujoties Latvijas valsts simtgades stāstā, Muzeju nakts tēma šogad bija “Tālavas taurētājs”. Muzeju naktī 18.maijā godā tika celti visu laikmetu un visu novadu varoņi un kopā izdzīvoti viņu varoņstāsti.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157680463491498
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā