Ināra Mūrniece: novērtējam sadarbību ar Turciju drošības stiprināšanā reģionā

(16.05.2019.)
VideoGalerija

Latvija un Turciju saista cieša sadarbība NATO ietvaros un novērtējam iespējas paplašināt sadarbību ar Turciju drošības stiprināšanā Baltijas reģionā un NATO austrumu flangā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Turcijas ārlietu ministru Mevlitu Čavušoglu (Mevlüt Çavuşoğlu), kas ieradies Latvijā oficiālā vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Eiropas Savienības (ES) un Turcijas sekmīgo sadarbību migrācijas jautājumos. Turcijas ieguldījums Sīrijas bēgļu uzņemšanā, mazinot nelegālo migrāciju un novēršot cilvēku kontrabandu, ir ļoti nozīmīgs. Mums Turcija ir spēcīgs sabiedrotais cīņā pret terorismu, šajā jomā redzam plašas ES un Turcijas sadarbības iespējas, sacīja I.Mūrniece.

Vēlamies turpināt regulāru politisko dialogu ar Turciju un attīstīt starpparlamentāro sadarbību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Tāpat I.Mūrniece pauda gandarījumu par abu valstu sadarbību vēstures izpētes un kultūras projektos saistībā ar Latvijas simtgadi.

Ar Turcijas ārlietu ministru parlamentā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs un NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157678273258517
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt