Marija Golubeva: valstij jānodrošina pedagogiem pienācīgs atbalsts

(07.12.2018.)
VideoGalerija

Valstij jāsniedz pedagogiem tāds atbalsts, lai viņi varētu kvalitatīvi īstenot jaunu, mūsdienīgu un kompetencēs balstītu pieeju izglītībai, piektdien, 7.decembrī, parlamentā atklājot konferenci “Pedagogu profesionālā atbalsta sistēma: sociālais dialogs izglītības politikas kontekstā”, sacīja Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva, kas darbojas arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

No skolotāju gatavības konstruktīvi ieviest pārmaiņas izglītībā ir atkarīgs tas, kā jaunieši būs sagatavoti mūsdienu dzīves un darba pasaules izaicinājumiem. Taču, lai īstenotu izglītības sistēmas pārmaiņas dzīvē, ir nepieciešama dziļa, patiesa un uz rezultātu vērsta sadarbība starp skolēniem, skolām un pedagogiem, akcentēja M.Golubeva.

Aicinot stiprināt valsts atbalstu pedagogiem, Saeimas sekretāra biedre uzsvēra, ka priekšā vēl garš ceļš uz godīgu un saprotamu atalgojuma sistēmu, kā arī izcilību veicinošu profesionālā atbalsta sistēmu. Tai ir jātop uz stipriem pamatiem un jābūt valsts politikas sastāvdaļai.

“Atbalsta sistēmai ir jāatsaucas uz sabiedrības problēmām un vajadzībām izglītības jomā – nepieciešamību nodrošināt individuālu pieeju katram skolēnam, pienākumu iekļaut skolās bērnus ar īpašām vajadzībām un nodrošināt pieeju kvalitatīvai izglītībai visiem Latvijas iedzīvotājiem neatkarīgi no sociālā stāvokļa,” sacīja M.Golubeva, norādot, ka tas prasa no pedagogiem nepārtrauktu izglītošanos, metodiskas inovācijas un nereti arī attieksmes maiņu.

M.Golubeva uzsvēra, ka konference var sniegt būtisku pienesumu, lai rastu atbildes uz jautājumu, kāds profesionālais atbalsts ir vajadzīgs, lai pedagogi justos gatavi jaunajiem izaicinājumiem.

Parlamentā piektdien notiek konference “Pedagogu profesionālā atbalsta sistēma: sociālais dialogs izglītības politikas kontekstā”, ko rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157704365521124
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā