I.Mūrniece augstu novērtē Gruzijas vēstnieka darbu Latvijā

(27.06.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 27.jūnijā, tiekoties ar Gruzijas vēstnieku Latvijā Teimurazu Džandžaliju (Teimuraz Janjalia), pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. T.Džandžalijas aktīvais darbs sekmējis vēl ciešāku Latvijas un Gruzijas sadarbību.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks pauda gandarījumu par Latvijas un Gruzijas politisko dialogu, tostarp parlamentārā līmenī. I.Mūrniece atcerējās Baltijas un Ziemeļvalstu spīkeru kopīgo vizīti Gruzijā 2017.gadā, kā arī regulāros kontaktus starp abu valstu parlamentiem, tostarp spīkeru un komisiju līmenī.

I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskos centienus. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja Gruzijas līdz šīm veiktās reformas un uzsvēra, ka ir būtiski tās mērķtiecīgi turpināt.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā apliecināja nemainīgo Latvijas nostāju attiecībā uz Gruzijas suverenitāti un teritoriālo vienotību.

T.Džandžalija vēstnieka pienākumus Latvijā pilda kopš 2013.gada. Līdz tam ieņēmis dažādus amatus Gruzijas Ārlietu ministrijā un strādājis savas valsts vēstniecībā Latvijā, pildot gan pagaidu pilnvarotā lietveža, gan padomnieka, gan vēstniecības vadītāja vietnieka pienākumus.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668527611257
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt