Ināra Mūrniece sveic Nīderlandes karali Saeimā

(11.06.2018.)
VideoGalerija

Latvija augstu vērtē draudzīgās attiecības ar Nīderlandi, aktīvos politiskos kontaktus un sadarbību ekonomikā. Nīderlandes karaļa vizīte Latvijai tik zīmīgā laikā – valsts simtgadē -, ir mūsu valstij simboliski nozīmīga, pirmdien, 11.jūnijā, parlamentā tiekoties ar Nīderlandes karali Vilemu Aleksandru (Willem-Alexander), teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par Latvijas un Nīderlandes ekonomisko sadarbību. Nīderlande ir viens no mūsu lielākajiem tirdzniecības partneriem un ārvalstu investoriem. Veiksmīgi attīstās sadarbība tranzīta un loģistikas jomā. Redzam iespējas nākotnē sadarboties arī tādās jomās kā biomedicīna un informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Nīderlandei par ieguldījumu drošības stiprināšanā Baltijas reģionā – tās iesaisti NATO paplašinātajā klātbūtnē Lietuvā, dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā, ekspertu nosūtīšanu uz NATO spēku integrācijas vienību Latvijā un iesaisti NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā Rīgā.

Tāpat I.Mūrniece un Nīderlandes karalis pārrunāja hibrīddraudu radītos izaicinājumus. Saeimas priekšsēdētāja un Nīderlandes karalis bija vienisprātis, ka kiberdrošība ir īpaši nozīmīga, lai novērstu apdraudējumu demokrātiskajiem procesiem Eiropas valstīs.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par regulāro parlamentāro dialogu ar Nīderlandi, tostarp Eiropas Savienības līmenī, kā arī Baltijas Asamblejas un Beniluksa - Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas - Starpparlamentu konsultatīvās padomes ietvaros.

Ar Nīderlandes karali parlamentā tikās arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājas biedrs Jānis Dombrava, deputātu grupas sadarbībai ar Nīderlandes parlamentu vadītājs Aleksejs Loskutovs un grupas loceklis Igors Zujevs.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157696168861631
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā