I.Mūrniece OECD pētījuma prezentācijā: Latvija ir gatava reformām, kas veicina cilvēku labsajūtu

(23.05.2018.)
VideoGalerija

Dalība Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) ir privilēģija, taču tā nes līdzi atbildību un pienākumus. Latvija ir gatava tādām reformām, kas veicina cilvēku labsajūtu un Latvijas ieguldījumu vienotas Eiropas un pasaules ilgtspējīgā attīstībā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 23.maijā, atklājot OECD pētījuma “Tiesiskums komercdarbībai un iekļaujošai izaugsmei Latvijā” prezentāciju Saeimā.

Stabila izaugsme, drošība, attīstīta ekonomika, sabiedrības uzticēšanās politikai un politiķiem, līdzcilvēku iesaistīšanās politikas veidošanā ir vērtības, kas mums kā sabiedrībai ir svarīgas, teica I.Mūrniece, vienlaikus akcentējot, ka valsts izaugsme nav iespējama bez tiesiskuma. “Tiesiska valsts nesaprot un nepieņem korupciju. Tiesiska valsts rada kārtību un drošību. Tiesiskas valsts princips ir jāizkopj un jāuztur,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece uzsvēra, ka gandarījumu sagādā OECD pētījumā atzinīgi novērtētie sasniegumi elektronisko pakalpojumu pieejamībā, publisko iestāžu darbībā ieviestais princips “konsultē vispirms”, kā arī tas, ka uzņēmēji, kas iesaistījušies pētījumā, kopumā ir apmierināti ar komercdarbības vides regulējumu Latvijā. Tomēr pašapmierinātībai nav vietas, un daudz labu darbu mums vēl ir priekšā, teica Saeimas priekšsēdētāja.

“Pielāgojoties situācijai, mums ik pa laikam ir jāizvērtē notiekošais kādā konkrētā jomā, nozarē un arī tas, vai likumi joprojām efektīvi pilda savu lomu. Taču reformas jāveic prātīgi. Strādāsim, lai darbi atbilstu likumiem, bet likumi - modernas, demokrātiskas un tiesiskas valsts principiem,” akcentēja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvijas iestāšanās OECD 2016.gadā ir ļoti nozīmīgs ieguldījums valsts attīstībā un cilvēku labklājībā, un pateicās Latvijas valdībai, parlamenta pārstāvjiem un ekspertiem par grūto un mērķtiecīgo darbu vairāku gadu garumā, kā arī OECD ekspertiem par neatsveramo atbalstu Latvijai.

Savukārt Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedre Inese Lībiņa-Egnere, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka OECD pētījums uz tiesiskumu un tiesisko drošību Latvijā ļauj palūkoties no nozīmīga leņķa – cik pievilcīga mūsu tiesu sistēma ir gan ārvalstu, gan pašmāju investīcijām. Viņa norādīja, ka šāds skatījums būtisks ekonomikas izaugsmei un labklājībai.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157697147088435
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt