Ināra Mūrniece: cilvēkiem ar īpašām vajadzībām informācijas pieejamība ir būtiska

(04.12.2017.)

Šī gada diskusijas centrā ir pieejamības jautājumi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, un ir būtiski, lai ikviens būtu labi informēts un izglītots, jo tikai tā mēs varam kopā strādāt pie tā, lai Latviju un mūsu vidi veidotu labāku. To pirmdien, 4.decembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamenta namā atklājot ikgadējo diskusiju “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. 

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja iedibināto tradīciju katra gada decembra sākumā sanākt parlamentā un runāt par jautājumiem, kas svarīgi cilvēkiem ar invaliditāti. “Jūs vienmēr esat atvērti, vienmēr esat piedalījušies diskusijā un vienmēr teikuši, kas uz sirds – gan pozitīvās lietas, gan arī negatīvās, pie kurām mums kopīgi jāstrādā un jāmeklē risinājumi.” 

Pateicoties par līdzšinējo pozitīvo sadarbību, I.Mūrniece atzīmēja, ka “vienmēr ir jābūt viedokļu apmaiņai, jo bez tās dzīvi padarīt labāku nevar. Jūsu spēks, jūsu gudrība un jūsu racionālā dalība ir kā priekšzīme tam, cik daudz cilvēks dzīvē var sasniegt un cik daudz gaišuma dot citiem”. 

I.Mūrniece klātesošajiem arī pauda prieku par Saeimas namā apskatāmo mākslinieka Māra Dzelzskalna darbu izstādi. “Neraugoties uz to, ka viņam ir jāpārvar daudz vairāk šķēršļu, nekā mums, Māris ar saviem mākslas darbiem ir spējis citiem dot daudz gaišuma un pozitīvas enerģijas. Māris mums visiem ir brīnišķīgs piemērs tam, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām var radīt gan mākslu, ar kuru priecē visu sabiedrību, gan dot savu ieguldījumu likumu pieņemšanas procesā, būdams deputāts 10.Saeimā,” šodien sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Diskusijas atklāšanā dalībniekus sveica arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, atzīmējot veiksmīgo sadarbību ar organizāciju “SUSTENTO” vairāku gadu garumā. 

Savukārt Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “SUSTENTO” vadītāja Gunta Anča atzīmēja, ka šodienas diskusijas tēma par pieejamību sasaucas ar nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, jo, lai cilvēki saprastu notiekošos procesus un izdarītu pareizo izvēli, ir svarīgi, lai viņiem būtu pieejama patiesa un vispusīga informācija.   

Saeimas namā pirmdien, 4.decembrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, norisinās ikgadējā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kuras tēma šoreiz ir informācijas pieejamība cilvēkiem ar invaliditāti, viņu iespējas lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīties dažāda līmeņa diskusijās, kā arī iespējas piedalīties un savu izvēli vēlēšanās izdarīt neatkarīgi un apzināti. 

Fotogrāfjas; https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688026427152
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde