Eiropas lietu komisija izveido darba grupu diskusiju cikla par TTIP organizēšanai

(25.05.2016.)

Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 25.maijā, vienojās izveidot darba grupu, kas parlamentā organizēs diskusiju ciklu par Eiropas Savienības un Amerikas Savienoto Valstu brīvās tirdzniecības nolīgumu jeb TTIP. Darba grupu vadīs komisijas deputāts Rihards Kols.

“Ņemot vērā, ka pēc TTIP sarunu noslēguma nolīgums būs jāratificē arī Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem, tostarp Saeimai, jau iepriekš esmu akcentējusi - sabiedrībai un tās pārstāvjiem deputātiem ir jābūt ļoti labi informētiem atbalsta nodrošināšanai. Diskusiju cikls būs iespēja politiķiem, sociālajiem partneriem un nevalstiskajām organizācijām, gan arī citiem interesentiem padziļināti vērtēt šo vēsturisko soli, gūstot lielāku skaidrību un mazinot sabiedrībā izskanējušās bažas,” uzsver Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Darba grupa strādās pie diskusiju satura un parlamentā organizēs vairākas tematiskās diskusijas. Sagaidāms, ka tajās īpašu uzmanību pievērsīs vides un pārtikas drošības aspektiem, kā arī lauksaimniecības produktu cenu svārstībām, sabiedrības veselībai un ģenētiski modificētajiem organismiem.

Uz diskusijām plānots aicināt nozaru ekspertus, sociālos partnerus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī citus interesentus.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā