Saeimā sveic Latvijas sieviešu florbola izlasi

(19.02.2016.)

Piektdien, 19.februārī, Saeimas namā viesojās Latvijas sieviešu florbola izlase. Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks sportistes svinīgi sveica ar augstajiem sasniegumiem un par Latvijas vārda nešanu pasaulē, izcīnot piekto vietu pasaules čempionātā Somijā.

Pateicībā par sportiskajiem panākumiem J.Upenieks florbolistēm pasniedza Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus. 

“Paldies sportistēm par neatlaidību, pašaizliedzību un smago darbu, izcīnot piekto vietu pasaules čempionātā. Jūs esat piemērs citiem, parādot, ka sports ir lielisks veids, kā sasniegt augstus rezultātus. Ja florbols kļūtu arī par olimpisko sporta veidu, mūsu sieviešu izlase noteikti varētu mērķēt uz augstām vietām,” sportistēm sacīja J.Upenieks.

Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons pateicībā par valsts atbalstu šim sporta veidam Saeimai pasniedza īpašu pasaules čempionāta piemiņas medaļu par izcīnīto piekto vietu.

Desmitā Pasaules čempionātā sievietēm florbolā finālturnīrs aizvadītajā gadā no 4. līdz 12.decembrim notika Somijas pilsētā Tamperē.

Latvijas sieviešu florbola izlase ir piedalījusies visos desmit līdz šim notikušajos pasaules čempionātos un nekad tajos nav ieņēmusi zemāku vietu par septīto, vienu reizi iekļūstot pat pusfinālā. 


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157664156860379
Video no pasākuma: https://www.youtube.com/watch?v=HuI8MB_kvGU

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā