Saeimā viesosies Rietumbalkānu valstu parlamentu ģenerālsekretāri

(27.01.2016.)

Lai iepazītos ar Saeimas veiksmīgo pieredzi parlamenta atvērtības jautājumos un pilsoniskās sabiedrības iesaisti likumdevēja darbā, vizītē Latvijā ieradīsies Rietumbalkānu valstu parlamentu administrāciju vadītāji no Albānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Kosovas, Maķedonijas, Melnkalnes un Serbijas.

Vizītes ietvaros Rietumbalkānu valstu parlamentu ģenerālsekretāri viesosies Latvijas parlamentā, kur tiksies ar Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāri Karinu Pētersoni, vairāku parlamenta struktūrvienību vadītājiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Saeimas Administrācijas vadītāja savus kolēģus no Rietumbalkānu valstīm iepazīstinās ar Latvijas un Saeimas aktualitātēm, labo praksi, kā arī parlamenta struktūru un resursiem.

Tiekoties ar Saeimas struktūru pārstāvjiem, Rietumbalkānu valstu parlamentu ģenerālsekretāri tiks iepazīstināti ar Latvijas likumdevēja juridiskā dienesta darbu, budžeta plānošanu un analīzi, informācijas tehnoloģiju izmantošanu, kā arī pieredzi, Latvijas likumdevējam sadarbojoties ar pilsonisko sabiedrību, lai veicinātu parlamenta atvērtību.

Rietumbalkānu valstu parlamentu ģenerālsekretāru vizīti Latvijā organizē Nacionālais demokrātijas institūts, kurā izveidota programma ar mērķi pilnveidot Rietumbalkānu valstu parlamentu darbu likumdošanas, parlamentārās kontroles un reprezentācijas jomās. Pirmā parlamentu ģenerālsekretāru tikšanās šīs programmas ietvaros notika 2010.gadā Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā.

Rietumbalkānu valstu parlamentu ģenerālsekretāri Latvijā uzturēsies no 27. līdz 29.janvārim.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt