NBS no nākamā gada sākuma pārņems rekrutēšanas funkciju

(03.12.2015.)

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) no 2016.gada janvāra pilnībā pārņems rekrutēšanas funkciju. To paredz Saeimā ceturtdien, 3.decembrī, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Militārā dienesta likumā.

Līdz šim rekrutēšanu un atlasi veica gan Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs, gan arī NBS. Līdz ar izmaiņām rekrutēšanas centrs mainīs nosaukumu. Turpmāk to sauks par Jaunsardzes un informācijas centru, un tas vairs neveiks rekrutēšanas un mācību funkciju, bet gan nodarbosies ar jaunsardzes darbību un sabiedrības informēšanas pasākumiem.

Lai uzlabotu rekrutēšanas un atlases sistēmas efektivitāti un novērstu savstarpēji cieši saistītu uzdevumu un resursu sadrumstalotību starp divām institūcijām, visu rekrutēšanas un atlases procesu ir nepieciešams nodot NBS Mācību vadības pavēlniecības atbildībā, norādījuši likumprojekta autori.

Rekrutēšanas laikā sabiedrību informē par profesionālā dienesta iespējām NBS ar mērķi piesaistīt Latvijas pilsoņus profesionālajam dienestam. Atlases procesā notiek kandidātu atbilstības pārbaude profesionālajam dienestam.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt