Alkoholisko dzērienu aprites likumu papildina ar mazās dzērienu darītavas definīciju

(19.11.2015.)

Alkoholisko dzērienu aprites likumā iekļaus mazās alkoholisko dzērienu darītavas definīciju, lai viestu skaidrību, piemērojot likumā noteiktās normas. To paredz Saeimā ceturtdien, 10.novembrī, galīgajā lasījumā atbalstītie likuma grozījumi.

Izmaiņas noteic, ka mazā alkoholisko dzērienu darītava ir komersants, kuram ir tiesības saņemt akcīzes nodokļa atvieglojumus, lai ražotu vīnu, raudzētos dzērienus vai pārējos alkoholiskos dzērienus no savā dārzā vai dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem.

Mazajām dzērienu darītavām būs jānodrošina, lai saražoto dzērienu apjoms nepārsniegtu 15 000 litru kalendārajā gadā, bet absolūtā alkohola daudzums saražotajos pārējos alkoholiskajos dzērienos nepārsniegtu 100 litrus kalendārajā gadā, paredz likuma grozījumi.

Tāpat izmaiņas likumā paredz mazināt birokrātisko slogu, lai mazās dzērienu darītavas bez īpašas licences varētu tirgot pašu saražotos dzērienus speciālajā atļaujā norādītajās vietās, kā arī veikt izbraukuma tirdzniecību sabiedrisko pasākumu norises vietās. Mazajai alkoholisko dzērienu darītavai būs aizliegts iegādāties un ražot spirtu.






Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt