Eiropas Savienības nacionālo parlamentu pārstāvji Saeimā diskutēs par mediju pakalpojumu regulējumu Eiropā

(13.11.2015.)

Pirmdien, 16.novembrī, Saeimas namā notiks neformāla Eiropas Savienības nacionālo parlamentu pārstāvju sanāksme, kurā parlamentārieši diskutēs par Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu. Darba kārtībā būs jautājums, vai pašreizējais regulējums nozīmē vienotā tirgus stiprināšanu vai arī jaunu ievainojamības cēloņu radīšanu. 

Sanāksmi atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. 

Sanāksmes pirmajā sesijā tiks runāts par Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas īstenošanas aktuālajiem izaicinājumiem, un tajā kā runātājas uzstāsies Apvienotās Karalistes Kultūras, mediju un sporta ministrijas Starptautiskās apraides un satura pārvaldības nodaļas vadītāja Katarīna Ribe (Katharina Ribbe) un Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica vadītāja un redaktore Sanita Jemberga. 

Otrā sesija būs veltīta Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas pārskatīšanai, nākotnes perspektīvām un regulējumam. Šajā sesijā ar uzrunām uzstāsies Eiropas Komisijas Komunikācijas tīklu, satura un tehnoloģijas ģenerāldirektorāta Mediju un satura politikas nodaļas pārstāve Kristīne Stumpe (Krisztina Stump), kā arī Latvijas Kultūras ministrijas Informatīvās vides integrācijas nodaļas vadītājs Andris Mellakauls. 

Pasākuma ietvaros paredzēta diskusija par iespēju izmantot zaļās kartītes mehānismu jeb iespēju nacionālajiem parlamentiem kolektīvi rosināt Eiropas Komisiju iniciēt konkrētus uzlabojumus Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā. 

Plānots, kas pasākumā piedalīsies pārstāvji no Čehijas, Ungārijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Rumānijas, Beļģijas, Luksemburgas un Maltas parlamentiem. 

Sanāksme pirmdien, 16.novembrī, sāksies pulksten 9.00 un notiks Saeimas Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem