Ilgtspējīgas attīstības komisijā diskutēs par priekšlikumiem kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai

(21.10.2015.)

Ilgtspējīgas attīstības komisija trešdien, 21.oktobrī, sanāks uz sēdi, lai diskutētu par priekšlikumiem ceļā uz kvalitatīvu izglītību un jautājumiem, kas saistīti ar skolu tīklu un izglītības pieejamību.

Turpinot darbu pie Ilgtspējīgas attīstības komisijas starpziņojuma “Priekšlikumi iniciatīvām Latvijas ekonomikas konkurētspējas stiprināšanai” izstrādes un priekšlikumu sagatavošanas, tostarp par cilvēkresursu efektīvu izmantošanu, paredzēta diskusija ar jomas ekspertiem par iespējamajiem risinājumiem, kā nodrošināt kvalitatīvas zināšanas un prasmes bērnam.

Izstrādātie priekšlikumi, par kuriem rosināta deputātu un ekspertu diskusija, apkopoti prezentācijā “Iedzīvotāju mobilitātes problēma izglītības tīkla reformas un apdzīvojuma kontekstā". Piedāvājuma mērķis ir strādāt pie risinājumiem kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai, nevis šauri mēģinot rast risinājumu tikai izglītības un apdzīvotības reālās samazināšanās kontekstā, un to saistīt ar valsts piedāvātiem risinājumiem telpiskajai mobilitātei, skolēnu motivācijai paaugstināt zināšanas un prasmes, kā arī ar risinājumiem pedagogu motivācijai, pirms komisijas sēdes akcentē Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Daļa priekšlikumu saistīti arī ar nepieciešamajiem uzdevumiem, kuru risināšanā, pēc komisijas ekspertu domām, bez Izglītības un zinātnes ministrijas nekavējoties ir jāiesaistās arī Satiksmes ministrijai, Labklājības ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, kā arī pašvaldībām un plānošanas reģioniem.

M.Kučinskis atzīmē, ka komisijas eksperti plānojuši divu nedēļu laikā saņemt “atgriezenisko saiti” no ministrijām, sabiedriskajām organizācijām un arī no komisijas deputātiem, lai jau nākamajā sēdē pēc divām nedēļām vienotos par konkrētiem priekšlikumiem, kurus deputāti ir gatavi virzīt konkrēta lēmuma pieņemšanai.

Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde trešdien, 21.oktobrī, sāksies pulksten 12.00 un notiks Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt