Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece atklās koncertu, veltītu Lidijas Lasmanes 90 gadu jubilejai

(27.07.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 28.jūlijā, teiks svinīgu uzrunu, atklājot koncertu „Svinēt dzīvi”. 

Koncerts veltīts Latvijas patriotes, PSRS okupācijas laika pretošanās kustības dalībnieces Lidijas Lasmanes 90 gadu jubilejai, ko atzīmē 28.jūlijā. 

„Ir cilvēki – simboli. Lidija Lasmane ir tikai dažus gadus jaunāka par Latvijas valsti. Visu mūžu viņas liktenis bijis nesaraujami saistīts ar mūsu valsts likteni. Ar savu cilvēcīgumu, sirdsapziņu un gara spēku Lidija Lasmane iemantojusi sabiedrības cieņu, spējot iedvesmot mūs gan maziem, gan lieliem dzīves varoņdarbiem,” pauž Saeimas priekšsēdētāja. 

Koncertā piedalīsies mūziķi Vestards Šimkus un Elīna Šimkus, kamerkoris „Matejs”, kā arī dzejnieki Māra Zālīte un Knuts Skujenieks, un to vadīs aktrise Elita Kļaviņa. 

L.Lasmanes jubilejai veltītais koncerts „Svinēt dzīvi” otrdien, 28.jūlijā, notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē, un tas sāksies pulksten 18.00.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt