Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces apsveikums Līgo svētkos

(19.06.2015.)

Maģiskais laiks ir klāt – Vasaras saulgrieži, tad Zāļu vakars un Jāņi. Gadskārtu krāšņākais brīdis pārlīst mums pāri ar ziedu, vasaras smaržu un, jā, reizēm pat ar pavisam īstu lietu. 

Pasaules pulksteņa milzīgais rādītājs ir veicis savu kosmisko kustību, nonākot visskaistākajā, visreibinošākajā un mūsu tautai visnozīmīgākajā laikā. Vienmēr, visos laikos – gan svētīgajos, gan smagajos - šis brīdis mums vienmēr bijis īpašs. Tā ir mūsu identitātes daļa, kas tiek izdzīvota gan zem Latvijas debesīm, gan tālumā, Latviju sirdī paturot. 

Mēs atrodamies krāšņās pasaules pašā viducī – ar vainagiem, ar izravētiem dārziem, ar sakārtotām mājām, kurām spodri nomazgāti logi, ar ilgām un sapņiem. Šis ir kopā būšanas laiks, kad mēs dodamies viens pie otra ar atvērtu sirdi. 

Ugunskurs ir Līgo svētku īpašā zīme! Vislielākajā sirsnībā es vēršos pie visiem un aicinu: neaizmirsīsim tos, kuru cienasts nav tik bagāts un kuram tā nav vispār. Aicināsim tos pie sava ugunskura un pie sava galda, dalīsimies gan ar cienastu, gan sirds siltumu! Atcerēsimies arī vecos un vientuļos, mazos un lielos, savējos un tālos. Skaistus, mīlestības un ģimenes sajūtas piepildītus jums visiem šos svētkus! 

Līgo!

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt