Izdevumus, kas saistīti ar brīvprātīgā darbu organizēšanu, plāno neaplikt ar ienākuma nodokli

(09.06.2015.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 9.jūnijā, nolēma iesniegt izskatīšanai Saeimā grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, paredzot neaplikt ar ienākuma nodokli izdevumus, kas rodas, organizējot brīvprātīgo darbu. 

Rosinātās izmaiņas saistītas ar brīvprātīgā darba tiesisko regulējumu, un likumprojekts paredz ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt ar brīvprātīgā darba veikšanu saistīto personificēto izdevumu kompensācijas, ko šī darba veicējam atbilstoši noslēgtajam līgumam sedz brīvprātīgā darba organizētāji. 

Šajos izdevumos plānots iekļaut kompensācijas par ēdināšanu, viesnīcu, naktsmītni, degvielu, apģērbu, transportu, kā arī izdevumus par veselības, dzīvības un civiltiesisko apdrošināšanu un veselības pārbaudēm, ja attiecīgs regulējums brīvprātīgā darba organizētājam to paredz obligāti nodrošināt. Plānots, ka ar nodokli neapliks summu, kas taksācijas gadā nepārsniedz 1000 eiro. 

Valdībai vēl būs jāizstrādā detalizēta kārtība par to, cik un kādus izdevumus neapliks ar ienākuma nodokli. 

Budžeta komisija lūgs Saeimu likumprojektu iekļaut Saeimas 18.jūnija sēdes darba kārtībā, nodot to komisijām un bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā arī pieņemt pirmajā lasījumā, informē Budžeta komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Piektdien, 29.martā