Informācija medijiem par darbu Saeimā Valsts prezidenta vēlēšanu dienā

(01.06.2015.)

2015.gada 3.jūnijā plkst. 10.00 sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, tādēļ aicinām pievērst uzmanību sekojošai informācijai. 

Darbam Saeimā 3.jūnijā būs derīgas pastāvīgās, terminētās un vienreizējās akreditācijas. Speciālā akreditācija sēdes atspoguļošanai nav nepieciešama.

Ņemot vērā potenciāli lielo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju skaitu, aicinām deleģēt darbam Saeimas Sēžu zāles deputātu sektorā ne vairāk kā vienu operatoru un fotogrāfu no katra plašsaziņas līdzekļa.

Saeimas Sēžu zāles deputātu sektorā tiks nodrošinātas papildu XLR audio pieslēguma ligzdas. Lūdzam operatorus ņemt līdzi atbilstošus vadus, lai saslēgtu kameras ar audio signāla distribūcijas iekārtām.

Lūdzam ņemt vērā, ka Saeimas nama Balsošanas zālē un Dzeltenajā zālē notiks vēlēšanu procedūra un interviju veikšanai tās nebūs pieejamas.

Atgādinām, ka Saeimas bezvadu interneta tīklu nav atļauts izmantot liela apjoma datu pārsūtīšanai, kā arī televīzijas un radio tiešraižu nodrošināšanai. 

Lūdzam mediju pārstāvjus uz sēdi ierasties savlaicīgi, rēķinoties ar drošības pārbaudei nepieciešamo laiku.

Aktuālajai informācijai par Valsts prezidenta vēlēšanu norisi aicinām sekot līdzi Saeimas Twitter kontā @jekaba11

Lai darbs Valsts prezidenta vēlēšanu dienā noritētu raiti un bez starpgadījumiem, aicinām mediju pārstāvjus uz izpratni un koleģialitāti, kā arī lūdzam ievērot drošības dienesta un Saeimas darbinieku norādījumus!  


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt