Solvita Āboltiņa: ir vērtīgi paskatīties uz sevi no malas radošu cilvēku acīm

(13.06.2013.)
VideoGalerija

Tas ir ļoti vērtīgi – paskatīties uz sevi no malas, kā mūs, Saeimas deputātus, redz radoši jauni cilvēki. To sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ceturtdien, 13.jūnijā, Saeimas nama Lielajā vestibilā atklājot Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu mākslas darbu izstādi.

Projekta „Saeimas stāsti. Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Saeimā” izstādes atklāšana ir ļoti jauks brīdis saspringtajā darba posmā neilgi pirms Saeimas sesijas beigām, kas ļauj katram pasmaidīt no sirds, uzsvēra S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja deputātus vērīgi ielūkoties šajos jauno mākslinieku darbos un ņemt vērā tajos redzamo, taču vienlaikus – palūkoties uz tiem ar smaidu.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Saeimas un LMA sadarbības projekts izveidojusies par ļoti labu tradīciju. 2012.gada sākumā studenti zīmēja un gleznoja deputātu portretus projekta „Portretu darbnīca 2012. Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studenti Saeimā” ietvaros.

Izsakot pateicību un gandarījumu par iespēju jau otro gadu atklāt LMA studentu darbu izstādi Saeimā, LMA rektors Aleksejs Naumovs uzsvēra, ka izstādes atklāšana ļauj pozitīvā gaisotnē māksliniekiem un deputātiem satikties un dalīties viedokļos, kā katrs redz Saeimas darbu.

Izstāde tapusi Saeimas un LMA sadarbības projekta „Saeimas stāsti. Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Saeimā” ietvaros. LMA studenti kopš pērnā gada novembra sekojot Saeimas ikdienas darbam, dažādās tehnikās un formātos radīja mākslas darbus, stāstot savu stāstu par Saeimas notikumiem, situācijām un spilgtajiem parlamenta dzīves mirkļiem.

Saeimai ar mākslas izglītības iestādēm ir izveidojusies cieša sadarbība, rīkojot dažādus sadarbības projektus, tostarp izstādes. 2010.gada martā Saeimas namā tika atklāta Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas diplomdarbu izstāde, kā arī Mazās mākslas skolas audzēkņi pirms Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas zīmēja Saeimas interjeru svētku rotā. Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā bija aplūkojami arī Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbi, kuros mazie mākslinieki atklāja savu skatījumu uz parlamenta ēku un tās interjeru.

Izstāde Saeimā būs apskatāma līdz 19.jūnijam.

Foto no izstādes atklāšanas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634096931571/with/9030351225/
Videosižets: https://www.youtube.com/watch?v=WX_gAdqe0VI
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima