Āboltiņa Jauniešu Saeimas deputātiem: nākotne atkarīga no jauniešu izglītības un prasmes aizstāvēt savu viedokli

(26.04.2013.)
VideoGalerija

Nākotne būs atkarīga no jauniešiem, no viņu spējām, iegūtās izglītības un prasmēm aizstāvēt savu viedokli, uzrunājot Saeimā sanākušos 3.Jauniešu Saeimas deputātus, piektdien, 26.aprīlī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa.

„Pēc nedēļas Latvija svinēs 23 gadus kopš neatkarības atjaunošanas. Tādēļ ir svarīgi runāt un domāt par mūsu valsti, atcerēties jauniešu vecākus un vecvecākus, kuri ir cīnījušies par to, lai šodien mēs dzīvotu brīvā, demokrātiskā valstī, varētu brīvi paust savas domas un diskutēt par nākotni,” akcentēja S.Āboltiņa, izsakot gandarījumu, ka šodien Saeimas namā ir sapulcējušies tik daudz jaunu, zinātkāru cilvēku.

 Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka daži no šodienas Jauniešu Saeimas dalībniekiem kādreiz kļūs par Saeimas deputātiem un šī diena viņiem būs lieliska pieredze un stimuls, lai izvirzītu sev dzīvē mērķi un darītu visu iespējamo tā īstenošanai. 

Piektdien, 26.aprīlī, Saeimas namā norisinās 3.Jauniešu Saeima.

Tās dalībnieki tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai.  Projekta dalībnieku iesniegtās idejas apkopotas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši pilnveido, šodien strādājot četrās nozaru komisijās un debatējot no Saeimas tribīnes. Jauniešu Saeimas dienas kārtībā ir priekšlikumi ilgtspējīgas un racionālas izglītības sistēmas veidošanai, bērnu un jauniešu veselības politikai, tautsaimniecības attīstības un konkurētspējas veicināšanai un Eiropas Savienības jautājumiem.

Jauniešu Saeima notika jau trešo reizi. 

 

Fotogrāfijas no 3.Jauniešu Saeimas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633339720691/
Video no 3.Jauniešu Saeimas pirmās sēdes un kopīgās fotografēšanās pieejamas: https://www.youtube.com/watch?v=vQI3sbTVQjs&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=2
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā