Saeima piedāvā video par mākslas vērtībām Saeimas namā

(08.10.2012.)
VideoGalerija

Saeima papildinājusi informatīvo materiālu klāstu, lai nodrošinātu iespēju ikvienam uzzināt par Saeimas nama vēsturiskajiem aspektiem un tā mākslas vērtībām. Saeimas mājaslapā www.saeima.lv pieejams videosižets par mākslas darbiem Saeimas namā no 18.gadsimta līdz mūsdienām.

Saeimas nams ir ne tikai deputātu darba vieta, bet arī nozīmīgs kultūras piemineklis, kas glabā unikālas mākslas vērtības. Daļa mākslas priekšmetu Saeimas kolekcijā saglabājušies vēsturiski, bet ir arī vairāki jaunieguvumi, ko parlamentam dāvinājuši ārvalstu viesi, bijušie deputāti, kā arī paši mākslinieki. Video piedāvā aplūkot mākslas darbus, kas atrodas Saeimas namā.

Saeimas kolekcijā ir Ogista Debē, Vilhelma Purvīša, Valda Kalnrozes, Kārļa Melbārzda, Leo Svempa, Jura Jurjāna, Nellijas Darkēvičas, Ivara Poikāna, Jāņa Mitrēvica, Rituma Ivanova un citu mākslinieku darbi.

Tāpat pēdējos gados arī pati Saeima ir kļuvusi par vietu, kur top mākslas darbi. Organizējot dažādus mākslas sadarbības projektus, bieži viesi parlamentā ir jaunie mākslinieki. Sadarbības projektos iesaistījušies Mākslas akadēmijas studenti, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Videosižets par mākslas darbiem Saeimas namā papildina jau esošo informatīvo materiālu klāstu par Saeimas darbu. Parlamenta mājaslapā pieejamas faktu lapas, prezentācijas un videosižeti, kas stāsta par likumprojektu pieņemšanas gaitu, parlamenta sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, Saeimas Prezidiju, Saeimas iesaisti Eiropas Savienības jautājumos, Saeimas sēžu un ārvalstu vizīšu sagatavošanas aizkulisēm, Saeimas nama arhitektūru un iespēju apmeklēt Saeimas namu ekskursijā. Tāpat mājaslapā pieejami materiāli par Apmeklētāju un informācijas centra darbu un vēsturiskajiem notikumiem Jēkaba ielā. Informatīvos materiālus var aplūkot https://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/informativie-materiali-par-saeimu, informācija pieejama arī angļu valodā. 

Video „Mākslas darbi Saeimas namā” var noskatīties https://www.youtube.com/watch?v=gRFGfefmZEY 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā