Andrejs Klementjevs: Sarkanais Krusts sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas sociālajā un veselības sfērā

(25.05.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājs biedrs Andrejs Klementjevs piektdien, 25.maijā, tiekoties ar Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību federācijas ģenerālsekretāra vietnieci Maliku Ait-Mohamed Parentu (Malika Ait-Mohamed Parent), pauda atzinību par Sarkanā krusta ieguldījumu Latvijas sociālajā un veselības sfērā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar Sarkano Krustu Saeimas komisiju līmenī, savstarpēji konsultējoties un kopīgi strādājot pie risinājumiem sociālajā un veselības jomā. A.Klementjevs arī akcentēja, ka Sarkanais Krusts ir vienīgā sabiedriskā organizācija, kurai ir izstrādāts savs likums, kas reglamentē tās darbību un piešķir pilnvaras, un tā ir unikāla situācija. Savukārt M.Ait-Mohamed Parenta atzinīgi vērtēja Sarkanā Krusta likumu kā tiltu starp organizāciju un valsts centieniem risināt sociālās jomas jautājumus.

Sarunā ar Sarkanā Krusta pārstāvi, A.Klementjevs sacīja, ka Latvijas ekonomikā vērojamas pozitīvas pārmaiņas un mūsu valsts turpmāk varēs vairāk atbalstīt sociālo un veselības sfēru. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda pateicību Sarkanā Krusta Latvijas organizācijai par ieguldīto darbu, sniedzot atbalstu cilvēkiem krīzes perioda laikā.

Puses bija vienisprātis, ka ir būtiski runāt par sabiedrības attieksmes maiņu, uzsverot ģimeni kā sabiedrības stūrakmeni. Sarkanā Krusta ģenerālsekretāra vietniece uzsvēra, ka ar maziem soļiem var sasniegt lielus mērķus, tāpēc ir būtiski, lai katrs indivīds apzinātos – lai panāktu globālas izmaiņas, ir jāsāk ar izmaiņām sevī.

 

Video no tikšanās: https://www.youtube.com/watch?v=YmBjbB8RlQw&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde