Saeimu Muzeju naktī apmeklē vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku

(21.05.2012.)
Galerija

Muzeju nakts ietvaros sestdien, 19.maijā, apmeklētājiem durvis jau trešo reizi vēra arī Saeimas nams. Ikviens interesents varēja aplūkot Saeimas nama interjeru, kā arī vairākas izstādes, kas veltītas Muzeju nakts tēmai - jūrai. Saeimu apmeklēja ap 3300 cilvēku.

Saeimas nama apmeklētāji varēja apskatīt Saeimas sēžu zāli, kurā ceturtdienās deputāti sanāk uz Saeimas sēdēm, lai debatētu un pieņemtu likumus. Pēc rekonstrukcijas 1997.gadā Saeimas sēžu zāle ieguva gandrīz tādu pašu izskatu, kāds tai bija starpkaru periodā.

Dzeltenajā zālē bija iespēja vienkopus apskatīt jūras tematikai veltītas gleznas, kas ikdienā izvietotas citās Saeimas telpās. Ekspozīcijā bija redzami latviešu mākslinieku Artūra Baumaņa, Henrija Klēbaha, Valda Kalnrozes, vācbaltu gleznotāja Gerharda Paula fon Rozena gleznas, kā arī ārzemju mākslinieku darbi, kurus Saeimai dāvinājušas ārvalstu amatpersonas.

Turpat blakus - Balsošanas zālē – varēja aplūkot ilggadējā Saeimas fotogrāfa Ulda Pāžes darbus, kuros iemūžināta Baltijas jūra dažādos gadalaikos.

Saeimas nama Sarkanajā zālē bija apskatāma mazākumtautību mākslinieku darbu izstāde, kas tika atklāta 14.maijā, Saeimas un nevalstisko organizāciju foruma laikā.

Savukārt Saeimas bibliotēkas telpās Muzeju nakts apmeklētāji varēja aplūkot  Satversmes pieņemšanas 90.gadadienai veltītu ekspozīciju un izstādi „Latvijas Republikas parlamentārisma aizsākumi”, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt Saeimu arī ikdienā, iepriekš piesakot ekskursiju.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde